Annons

Med pulsen i topp

Garmin lanserar träningsklocka för e-sportare

Det är fler än löpare och cyklister som behöver hålla koll på träningen.

Publicerad Uppdaterad

Nu lanserar Garmin smartklockan Instinct Esports Edition som är speciellt framtagen e-sportare. I klockan har de utvecklat en e-sportfunktion i form av en träningsprofil som är framtagen specifikt för e-sport och som bland annat registrerar och analyserar puls och stressnivåer under träning och tävling. Det nya streamingverktyget STR3AMUP! PC gör det dessutom möjligt att i realtid strömma biometriska data publikt till publiken. Mätningarna kan även laddas upp till Garmin Connect för att där analysera trender och se hur träningen påverkar resultaten.

Instinct Esports Edition handlar inte enbart om digital träning utan även mer traditionell träning med fler än 30 olika träningsprofiler för olika aktiviteter med pulsmätning, gps, mätning av sömn- och stressnivåer samt funktionen Body Battery som använder data om puls, stress och sömn för att beräkna hur hög energinivån är i kroppen. Den klarar dessutom den militära standarden MIL-STD 810 för att tåla tuffa tag.

Garmin Instinct Esports Edition har upp till 80 timmars batteritid i e-sportläge och upp till 14 dagar som vanlig smartklocka, och sammankopplad med en smartmobil via bluetooth får du aviseringar om e-post, meddelanden och liknande.

Garmin Instinct Esports Edition finns tillgänglig nu med ett riktpris på 3499 kronor.