Betala med klockan

Garmin Pay får stöd för Danske Bank

Betaltjänsten Garmin Pay har nu lagt till danske Bank till listan över bankkort som du kan använda för att betala med klockan.

Publicerad Uppdaterad

Garmin Pay är en betaltjänst som du kan använda till att göra betalningar med din klocka, ungefär som med Apple Pay, Fitbit Pay och Samsung Pay. Till skillnad från den sista men likt de två förra fungerar den bara i kortterminaler som stödjer kontaktlösa betalningar. Funktionen finns i Garmins klockor Vivoactive 3 och Forerunner 645, men vi ska nog räkna med att den finns i flertalet kommande Garminklockor.

När tjänsten lanserades i Sverige hade man endast stöd för bankkort från SEB (inkusive de många kort som SEB Kort ger ut, bland dessa SAS Mastercard och Circle K Mastercard) samt Eurocard. Nu har dock även Danske Bank lagt till stöd för Garmin Pay.

Tjänsten fungerar så att du lägger till ditt betalkort till klockan och en fyrsiffrig pinkod. När du gör en betalning håller du klockan mot terminalen och anger din fyrsiffriga kod. Efter det behöver du inte uppge pinkoden igen vid följande betalningar de närmsta 24 timmarna, såvida du inte tar av dig klockan, då måste du ange pinkoden igen.

Källa