Fysiska visare och 70 dagars batteritid

Garmin presenterar ny Instinct-klocka

Med nya Garmin Instinct Crossover satsar man på en kombination av digitalt och analogt.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har presenterat sin nya smartklocka i sin Instinct-serie. Den nya modellen heter Garmin Instinct Crossover och är vad som kan beskrivas som en hybridklocka då den i alla avseenden är en digital smartklocka med allt vad det innebär av funktioner, men här kombinerat med fysiska visare.

För att visarna inte ska skymma digital information när bäraren vill använda exempelvis widgets, flyttar sig visarna för att hålla sig ur vägen beroende på var på skärmen informationen visas, för att sedan återgå till att visa tiden. Garmin har dessutom utvecklat en teknik som de kallas RevoDrive, vilken gör det möjligt att bland annat autokalibrera klockans fysiska visare för att alltid visa korrekt tid. 

Det ger även möjligheten att växla över klockan i ett analogt batterisparläge genom att stänga av smart-funktioner. Då får man visserligen bara tidsvisning, datum och tidtagning, men den låga förbrukningen resulterar enligt Garmin i en i teorin evig batteritid. I smartklockeläge är batteritiden för modellen med solladdning upp till 70 dagar, och utan solladdning upp till 30 dagar. Med GPS-läget aktiverat blir batteritiden upp till 110 timmar.

Klockan uppfyller MIL-STD-810-standarden för fysisk tålighet och tål vatten ner till 10 ATM samt hantera Multi-GNSS. Den innehåller även Garmins omfattande funktioner för träning och hälsoövervakning, men då den klassas som en äventyrsklocka och inte en sport-/träningsklocka är funktionerna som erbjuds anpassade efter det.

Garmin Instinct Crossover blir tillgänglig i slutet av november med en prislapp från 5899 kronor.

Källa