Säkerhet och lek på barnens handled

Garmin släpper ny smartklocka för barn

Garmin vill erbjuda skoj för barn och trygghet för föräldrar med nya smartklockan Bounce.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har redan tidigare släppt smartklockor där de tilltänkta användarna är barn. Nu har man släppt en ny modell som kallas Bounce som både erbjuder underhållning och utmaningar för barnen, men också fungerar som en extra hjälp för föräldrar.

Klockan behöver inte vara kopplad mot en mobiltelefon utan med ett mobilabonnemang kopplat till klockan är den uppkopplad helt på egen hand. Därmed kan föräldrarna i realtid hålla koll på var barnet befinner sig både med spårningsfunktion och genom att lägga till inhägnade områden (så kallade geofences), samtidigt som både barnet och föräldrarna kan skicka text- och röstmeddelanden till varandra.

Bounce håller även koll på barnets aktiviteter på samma sätt som ”vuxna” smartklockor, och det går även att skapa aktivitetsutmaningar där barnet tillsammans med föräldrar och anslutna kompisar kan tävla mot varandra, utföra uppgifter får att få olika belöningar, och olika typer av enkla spel.

Klockans fysiska storlek är 42x42x12,6 millimeter och väger 37 gram. Den 1,3 tum stora skärmen har en upplösning på 240x240 pixel. Batteritiden är upp till två dagar.

Bounce finns ute nu med en prislapp på 1949 kronor, sedan tillkommer ett abonnemang för LTE-funktionaliteten på 120 kronor/månad eller 1200 kronor/år.

Källa