Trodde på snabbare ökning

Genomslaget för Apple Pay en besvikelse för Apple-vd:n

Förbättrade försäljningssiffror för Apple Watch kan öka användandet av Apple Pay. Det sade Apple-vd:n Tim Cook på Apples årliga aktieägarmöte.

Publicerad Uppdaterad

Varje år så samlas Apples aktieägare för ett möte tillsammans med bland andra vd Tim Cook. I måndags var det dags igen och Tim Cook fick svara på flera frågor om hur bolaget och deras produktkategorier utvecklats. Mötet genomfördes givetvis för första gången på plats på Apples nya huvudkontor som färdigställdes under förra året, i den Steve Jobs Theatre där Iphone X presenterades.

Långsammare än väntat

En av frågorna Cook svarade på var om utvecklingen för mobila betalningar som han medgav går betydligt långsammare än han väntade sig för några år sedan. Han sa dock att han fortfarande hoppas att han lever när fysiska pengar helt är ersatta med digitala alternativ. 

Ökning, men inga tydliga försäljningssiffror

Apple har fortfarande inte redovisat rena försäljningssiffror för Apple Watch, utan redovisar den i sina kvartalsrapporter som en del i kategorin “Övriga produkter”. Tim Cook berättade dock för aktieägarna att den senaste versionen av klockan sålt dubbelt så bra under förra årets julförsäljning som föregående modell gjorde året innan.

Under mötet bekräftade Tim Cook även att Apple köpt upp en rad olika företag under året som gått, aktiviteter bolaget traditionellt brukar tala tyst om. Han sade att Apple köpte upp 19 olika bolag under 2017 och att man undersöker fler uppköp, men gav inga ytterligare detaljer.

Källa