Samsungs tweet avslöjar

Global utrullning av Bixby med start idag

Äntligen dags för global utrullning av Bixby.

Bara ett dygn innan offentliggörandet av Galaxy Note 8 väljer Samsung att rulla den engelska versionen av sin AI-assistent Bixby globalt. Det framgår av en tweet från Samsungs officiella konto.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har redan tidigare antytt att en global utrullning av AI-assistenten Bixby skulle vara på gång inom kort. Och nu tycks saken ha bekräftats genom en tweet från den koreanska elektronikjättens officiella Twitterkonto. ”It's coming. Meet #Bixby August 22nd.” lyder tweeten, som allt annat än subtilt informerar oss om att det är dags idag, tisdag. Med stor sannolikhet vill Samsung helt enkelt ha Bixby helt redo inför offentliggörandet av Galaxy Note 8. Flera av de funktioner som hittills inte varit aktiverade förväntas därmed också börja fungera. 

Var inte redo när S8 släpptes

Det handlar sannolikt också om en principsak för Samsung. Det var tillräckligt pinsamt att Bixby var långt ifrån färdig när det tidigare flaggskeppet S8 släpptes i våras, och att lansera ännu en flaggskeppsenhet utan en fungerande AI-assistent hade förstås inte sett bra ut. Med största sannolikhet lär vi få veta mer om Bixy i samband med presentationen av Galaxy Note 8 i morgon, onsdag. 

Källa