Annons

Z5, Z5 Ultra & Z5 Compact

Glöm Z4 - här är Sony Xperia Z5

Glöm Xperia Z4, nu har ryktena om Xperia Z5-familjen dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Riktigt vad planen är för Sony vet vi inte riktigt. Det har ryktats om att de bara ska släppa en toppmodell i år och att det då rimligen borde vara Xperia Z4. Samtidigt hävdar nu Android Origin att det är tre Xperia Z5-lurar på gång till slutet av året. Om det stämmer skulle Sony i så fall hetsa fram en Z4 nu under våren för att sedan lansera Z5 i höst, eller så hoppar de helt enkelt över Z4 bara för att förvirra oss med namnen.

Det snackas i alla fall om en Xperia Z5, en Xperia Z5 Ultra och en Xperia Z5 Compact. De exakta skillnaderna finns inte specificerade, men rimligen är det skärmstorleken och upplösningen på skärmen som är en av få större skillnader mellan modellerna.

Sony Xperia Z5 ska i alla fall begåvas med högre upplösning än nuvarande Xperia Z3 och vad ryktena sagt om Xperia Z4. Här snackar vi 2560 x 1440 pixel i upplösning tillsammans med fyra gigabyte arbetsminne och eventuellt även en fingeravtrycksläsare ombord. Optisk bildstabilisering ska fortfarande inte finnas på kartan, men däremot ska Xperia Z5-familjen innebära en större förändring i designen än vad skillnaderna mellan Xperia Z/Z1/Z2/Z3/Z4 har gjort hittills.

Snack i nattmössan? Specifikationer på Z4? Två toppmodeller från Sony i år trots allt? Spekulera vidare i kommentarsfältet.