1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-bekraftar-att-pixel-5g-5a-ar-pa-vag
570198
Nyheter
falskt
Trots allt

Google bekräftar att Pixel 5A 5G är på väg

Föregångaren Google PIxel 4A 5G.
För att svara på rykten om att telefonen lagts ner har Google nu bekräftat att den kommande lågprismodellen är på väg.

Efter att rykten om att Googles kommande Pixel 5A 5G hade lagts på hyllan har Google själva valt att dementera de ryktena och därmed också avslöja att telefonen faktiskt är på gång, något de inte berättat om tidigare. Det är dock inte första gången som Google svarar på rykten och därmed informerar om kommande, ännu eh lanserade telefoner. 

Ryktena kring den kommande Pixel 5A 5G verkar göra gällande att den liknar föregångaren Pixel 4A 5G i stor utsträckning. Det handlar alltså om en billig telefon som antagligen är tänkt att hjälpa Google att utöka sin marknadsandel. Skärmstorleken tros bli 6,2 tum och på baksidan förväntas vi hitta två kameror. En av anledningarna till att rykten kring modellens nedläggning var att det råder brist på chipset, det kan förklara varför Google bara kommer att lansera Pixel 5A 5G i USA och Japan inledningsvis. 

I sitt uttalande säger en representant från Google att Pixel 5A 5G kommer att lanseras under samma period som deras telefoner lanserades i fjol. Sannolikt kommer den då att lanseras tillsammans med den förväntade Pixel 6. Det skulle alltså betyda att telefonerna kommer under augusti och då får vi se huruvida dagens spekulationer stämmer. Google har tidigare inte lanserat sina teleofner i Sverige utan bara i ett fåtal länder. Med tanke på komponentbristen förväntas inte heller denna gång fler än ett fåtal länder få de nya telefonerna till försäljning.

Källa