Baksidan av ansiktet

Google Foto har fått ansiktsigenkänning utan ansikte

Ansiktsigenkänningen i Google Foto kan identifiera folk även när ansiktet inte syns.

Publicerad Uppdaterad

Google bekräftar att funktionen som kallas ansiktsigenkänning i Google Foto, även kan identifiera personer när ansiktet inte syns till exempel genom att de står med ryggen mot kameran.

Mobil har tidigare rapporterat och testat detta för flera månader sedan men nu har även Google bekräftat funktionen. Enligt Google används maskininlärning för att bearbeta informationen på bilderna vilket innebär att tjänsten har förmågan att gruppera människor baserat på kläder och andra visuella ledtrådar på foton som tagits inom ungefär samma tidsrymd.

Även om funktionen som sådan är relativt ny så omfattar den inte enbart nytagna foton utan bearbetar även bilder som är flera år gamla.

Google säger till publikationen Android Authority att "Vi förbättrar kontinuerligt vår förmåga att hjälpa människor att organisera och hitta bilder av sig själva och nära och kära. Nyligen förbättrade vi våra modeller så att Google Foto bättre kan gruppera människor baserat på kläder och andra visuella ledtrådar över foton som tagits inom en liknande tidsram."