Sviktande intresse

Google Glass – försenad eller nedlagd?

Det verkar inte riktigt vara en solskenshistoria för Google och deras uppkopplade glasögon.

Publicerad Uppdaterad

Google Glass känner du säkert till vid det här laget, de uppkopplade glasögonen som introducerades under 2012 och som vi fortfarande inväntar en skarp release av.

Men hur ser det egentligen ut med den biten? Tidigare uppgifter om att glasögonen skulle släppas under 2014 ska nu ha skrotats och det är istället 2015 som gäller. Samtidigt hopar sig orosmolnen lite överallt kring produkten. Bossen för Google X Lab (där Glass är ett av många specialprojekt), Sergei Brin, har alltid synts med glasögonen på sig fram tills alldeles nyligen då de verkar ha hamnat i byrålådan. På insidan har Glass-projektet tappar en del utvecklarkraft på senaste tiden och när det gäller appar har Twitter nyligen lagt ner appen för glasögonen. Även användare av glasögonen, som tidigare haft möten med Google för att prata om buggar och problem, berättar att inga sådana möten finns schemalagda alls framöver. Som en ytterligare faktor i sammanhanget nämnde Google inte en bokstav om produkten under Google I/O tidigare i år.

Det är många små detaljer som inte nödvändigtvis har med varandra att göra. Men lägg ihop det med att de flesta nyheterna kring systemet under de senaste året har varit vilka platser och inrättningar som förbjudit användaren att ha på sig glasögonen och det ser inte helt och hållet ljust ut.

Det kan ha att göra med att Google planerar en ny version som kanske faller bättre ut med allmänheten (alltså ser mer glasögon än techno ut). Eller så kan det helt enkelt röra sig om att Google tappat intresset för produkten och nu långsamt försöker tona ner den för att sedan avsluta projektet. 

Är Glass dödsdömt eller har Google bara inte haft något nytt att säga på ett tag? Kommentarsfältet är ditt.