Annons

Google Project Tango

Google gör värstingplatta för utvecklare

Googles Tango-projekt utökas nu med en riktigt kraftfull surfplatta.

Publicerad Uppdaterad

Projekt Tango är ett projekt från Google som möjliggör 3D-kartläggning med hjälp av infraröda sensorer som på ett Kinect-liknande sätt mäter upp olika avstånd i omgivningen. En praktiskt tillämpning av tekniken såg nyligen dagens ljus när en grupp forskare använde sig av Project Tango för att låta en drönare navigera inomhus på egen hand. Hittills har utvecklare som velat prova tekniken bara haft en telefon att använda sig av, men som vi tidigare har rapporterat om så har Google också varit på gång med en surfplatta för projektet.

Nu har detaljerna för den nya surfplattan släppts och tanken är att utvecklare ska kunna köpa den senare i år för runt motsvarande cirka 7 000 kronor.

Det är en rejält kraftfull 7-tumsplatta det handlar om. Vad sägs till exempel om 4 GB arbetsminne, väl tilltagna 128 GB i lagringsutrymme och Nvidias Tegra K1-chip? Det senare är bland annat utrustat med 192 stycken Nvidia Cura-kärnor för grafiken, samt inte mindre än fem processorkärnor. Det handlar om fyra stycken ARM Cortex-A15-processorer på 2,3 GHz samt ytterligare en processorkärna som är tänkt att användas för mindre kraftintensiva sessioner för att spara batteri.

Googles Project Tango-surfplatta kommer köra Android Kitkat och ha stöd för OpenGL 4.4. Den som är intresserad av plattan kan göra en intresseanmälan hos Google.

Källa