1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-har-publicerat-nearby-share
569003
Nyheter
falskt
Delad glädje är dubbel glädje

Google har publicerat Nearby Share

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/android-nearby-sharing.jpg?itok=ZIpBqRtz', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/android-nearby-sharing.jpg?itok=ZThaYbHg', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/android-nearby-sharing.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu blir det enklare att dela filer med omgivningen.

Google bekräftar att de nu har lanserad delningsfunktionen Nearby Sharing, vilken kan beskrivas som Androids motsvarighet till Apples Airdrop och som ska göra det enklare för användare att dela filer med personer som befinner sig i närheten. Du kommer att kunna dela bland annat foton, videosekvenser, kontakter och webbadresser.

Avsändaren som använder verktyget får upp en lista på enheter i närheten för att välja mottagare, varvid den valda mottagaren får välja att acceptera eller neka till att ta emot det som ska skickas. Systemet väljer sedan den överföringsmetod som anses fungera bäst, vilka omfattar Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC och punkt till punkt WiFi. Det betyder att det alltså går att dela filer utan att ha tillgång till någon nätverksanslutning.

Google har dessutom lagt till möjligheten att anpassa hur tillgänglig man vill vara, bland annat genom att välja att vara helt dolt för omgivningen, vara synlig för alla eller bara för en utvald del av sina kontakter.

Nearby Share har redan släppts till utvalda Pixel- och Samsungtelefoner, men Google säger att de fortsätter att arbeta med sina partners för att kunna släppa verktyget även till andra modeller under de kommande veckorna. Tanken är att funktionen även ska lanseras till chromebooks inom de kommande månaderna.