Flåsar Echo i nacken

Google Home lär sig hantera dubbla kommandon

Googles AI-högtalare Google Home finns tyvärr inte på den svenska marknaden ännu. Men den dag den gör det lär den åtminstone vara avsevärt mycket bättre än ursprungsversionen. Nu har Google till exempel lagt till färdigheten att kunna ta dubbla kommandon.

Publicerad Uppdaterad

Det är ingen barnlek att få en AI-baserad enhet att förstå flera kommandon i en och samma mening. Som människa kan man tycka att det är en rätt fundamental del av all konversation. Men att be ett system baserat på artificiell intelligens att ”slå på tv:n och kolla vad det är för väder” faller sällan särskilt väl ut. Man behöver i regel dela upp sina önskemål i två frågor eller kommandon. Men Google aviserar nu att deras AI-högtalare Google Home nu faktiskt behärskar dubbla kommandon. 

Närmar sig Echo

Google har kämpat ihärdigt för att komma ifatt Amazons Alexa-rustade motsvarighet Echo under lång tid. Även Echo klarar att utföra flera uppgifter på begäran, men då måste man först fördefiniera uppgifterna som ett slags makro, som triggas av ett specifikt ord. På så vis ligger Google Home alltså steget för Echo. Försöker man be Google Home om tre saker på samma gång, så kommer det däremot inte att fungera. 

Källa