Storaffär

Google köper upp Waze

På tisdagskvällen blev det klart att Google köper upp Waze. Hur mycket sökföretaget har betalat för navigeringstjänsten är ännu inte känt.

Publicerad Uppdaterad

Israeliska utvecklarna Waze och deras sociala trafik- och navigeringstjänst med samma namn, har varit hett eftertraktade under den senaste tiden. 

Mobil.se har tidigare rapporterat att företaget har legat i förhandlingar med några av världens största teknikföretag om ett eventuellt uppköp. Facebook, Apple och Google har alla tre nämnts som potentiella köpare. 

Tidigare i veckan kom uppgifter om att en affär snart ska vara klar - och det är Google som ska stå som köpare. 

Blir kvar i Israel

På tisdagskvällen blev det klart att Google köper upp Waze. Precis som förväntat kommer Waze ha kvar sitt huvudkontor i Israel. Tanken är att Waze på sikt ska förse Google Maps med en funktion som gör det möjligt för användare att ta del av uppdateringar om trafikläget. Waze ska å sin sida få hjälp av Google med att förbättra sökfunktionen i sin populära app.

Hur mycket Google har betalat för Waze är inte känt ännu, men innan uppköpet blev officiellt cirkulerade det uppgifter om sökföretaget var beredda att betala 1,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 8,5 miljarder svenska kronor, för Waze.

Källa