Obekräftade uppgifter

Google på väg att köpa Lytro

Enligt ännu obekräftade uppgifter så ska Google stå i begrepp att köpa den tidigare kameratillverkaren Lytro, som nu mer fokuserar på VR-relaterad bilteknik. Enligt uppgifterna ska Google betala motsvarande 325 miljoner kronor för Lytro, vilket får anses vara ett riktigt klipp med tanke på att företaget så sent som förra året värderades till motsvarande 2,9 miljarder kronor.

Publicerad Uppdaterad

Lytros plenotpiska kameror har väckt en del uppmärksamhet genom åren, inte minst då de medgivit att man kan ställa skärpan på bilderna i efterhand. Ett av många användningsområden för plenoptiska kameror är möjligheten skapa 3D-representationer av de föremål som fångas på bild. På sistone har Lytro svängt till att börja jobba med tillämpningar av bildteknik för VR. Och nu ser man alltå ut att kunna bli uppköpta av Google till rena vrakpriset. 

Patenten intressanta

Google påstås betala motsvarande 325 miljoner kronor, vilket är en anmärkningsvärt låg summa. Så sent som för ett år sedan så värderades Lytro nämligen till motsvarande 2,9 miljarder kronor. Detta efter en investeringsrunda där man plockade in 200 miljoner dollar, bland annat från Googles riskkapitalarm Google Ventures, men även från andra tunga finansiärer som Andreessen Horowitz, Foxconn och Qualcomm Ventures. Om uppgifterna stämmer så är det sannolikt primärt Lytros patentportfölj som intresserar Google. Lytro sitter på inte mindre än 59 patent på bildteknikområdet. 

Källa