https://www.mobil.se/nyheter/google-photos-far-automatisk-beskarning-av-kvitton-och-dokument
566814
Nyheter
Liten förändring gör livet mycket enklare

Google Photos får automatisk beskärning av kvitton och dokument

Den som använder sin telefon som något av en scanner för kvitton och andra dokument lär glädjas åt att bilderna inte längre behöver beskäras manuellt, så länge man kör Google Photos.

Den som sparar kvitton och dokument genom att fotografera dem med telefonen vet också hur mycket möda man lägger på att beskära dokumenten. Borde det inte gå att skapa en fototjänst som tar hand om den biten? Jo, det gör det och det är dessutom precis vad Google nu har gjort med Google Photos. Automatisk beskärning rullas nu nämligen ut till Android-appen, som på egen hand identifierar att det är ett dokument på bilden och då föreslår att du använder det nya automatiska verktyget för att snygga till det. 

Roterar och ökar ljusstyrkan

Två andra saker som man i åtminstone nio fall av tio får göra med ett fotograferat dokument är att öka ljusstyrkan och att rotera bilden. Även de sakerna tar Google Photos nu hand om, även om var och en av justeringarna kräver ett separat klick. Ännu ett incitament att göra Google Photos till sin ordinarie galleri-app, med andra ord. Funktionen kommer att rullas ut succesivt under veckan, så har du inte fått den ännu så är det bara att vackert vänta. 

Relaterade artiklar

Ämnen