Annons

Grafik som klår konkurrenterna

Google Pixel 6 imponerar i prestandatest – så köper du telefonerna i Sverige

Google har nyligen lanserat sina Pixel 6 och Pixel 6 Pro, för första gången med det egna Tensor-chippet. Nu har benchmarktester presenterats och vi vet mer om hur du kan köpa telefonerna i Sverige trots att de officiellt inte säljs här.

Publicerad Uppdaterad

Det är framförallt i grafikprestanda som Pixel 6 och Pixel 6 Pro imponerar och där slår de alla andra Android-flaggskepp med Snapdragon 888. Det test som används då är 3DMark Wild Life. Geekbench 5 som mäter ren CPU-prestanda visar dock att Google-telefonerna inte rår på varken Androidflaggskepp eller Iphone 13 på den punkten. Det visar de tester som publicerats.

Värt att nämna är även att Google lyfte framförallt olika användarscenarier framför prestandatester under sin presentation av Pixel-telefonerna och hävdade, förmodligen befogat, att teoretiska tester inte alltid är de mest relevanta att använda för att bevisa en telefons prestanda i vardagligt användande, med verkliga uppgifter som bildredigering, spel eller annat. 

Tips för att köpa Pixel 6 och 6 Pro till Sverige

Än så länge är det svårt att hitta Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro i lager och till exempel Googles egen butik i Tyskland och Frankrike där telefonerna ska släppas låter dig i dagsläget bara skriva upp dig på en väntelista. De levererar dessutom produkter enbart inom landet och inte till Sverige.

De mest lovande lösningarna på det här problemet tycks vara att beställa från till exempel franska återförsäljaren Fnac, en möjlig lösning som vi nämnt även när det gäller Huaweis nyligen lanserade smartklocka som inte ska komma till Sverige

Ett annat alternativ om du vill köpa Pixel 6 eller PIxel 6 Pro till Sverige är att använda någon av de vidaresändningstjänster för e-handel som finns. Då får du en adress i till exempel Tyskland eller Frankrike dit du kan beställa telefonen för att sedan, för en avgift, få paketet vidareskickat till din riktiga svenska adress. Exempel på den här typen av tjänster är MyGermany, EuropeMailbox, ShopogolicMailboxDE och Faops.