Mystiken tätnar kring plattformen

Google rekryterar från Apple för lanseringen av operativsystemet Fuchsia

Vad är det egentligen för planer Google har med sitt superhemliga operativsystem Fuchsia? Ja, det kanske vi snart får veta. Google tycks nämligen ha börjat förbereda en lansering.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan för drygt två år sedan som uppgifterna om operativsystemet Fuchsia började cirkulera. Ingen fattade då riktigt vad det var Google hade tänkt ha operativsystemet till, och faktum är att det fortfarande är en stor gåta. Google har lagt locket på helt och hållet (och förvånansvärt framgångsrikt i dessa tider av ständiga techläckor). Lösa rykten har gjort gällande att Fuchsia skulle vara en ersättare till Android. Andra rykten har pekat på att det är en kommande ersättare till både Android och Chrome OS, men inget har bekräftats. Att man börjat titta på en lansering står dock klart nu, efter att man rekryterat folk som ska hjälpa till med den biten. 

Mac OS-veteranen ska hjälpa till

Det handlar om den tidigare Apple-ingenjören Bill Stevenson, som har ett gediget förflutet när det handlar om utvecklingen av operativsystem. Han har bland annat jobbat med Apples Mac OS (tidigare OS X) sedan 2004. Exakt vad Stevenson ska göra är inte klarlagt, men i ett inlägg på sociala yrkesnätverket Linkedin skriver Stevenson att han ska ”hjälpa till med att ta ett nytt operativsystem kallat Fuchsia till marknaden”. 

Källa