Upp till åtta deltagare

Google rullar ut gruppvideo-samtal till alla Duo-användare

Google lanserar nu gruppvideosamtal med upp till åtta deltagare via sin kommunikations-app Duo för både Android och IOS.

Publicerad Uppdaterad

Googles app för videochatt – Google Duo – får nu stöd för gruppvideosamtal med upp till åtta deltagare. Flera av konkurrenterna ligger förvisso en bra bit före (Facetime erbjuder 32 deltagare och Skype medger gruppvideosamtal med upp till 50 deltagare, till exempel), men det är trots allt ett steg framåt och dubbelt så många deltagare som Whatsapp medger. Det är i den senaste versionen av apparna för både IOS och Android som stödet implementerats. Vad gäller webbklienten så kommer stödet att lanseras senare. Gruppvideosamtalen har funnits tillgängliga sedan tidiagre på ett begränsat antal marknader – bland annat i Indonesien, Indien, USA och Kanada – men rullas nu ut till samtliga Duo-användare i hela världen. Samtalen är krypterade hela vägen. 

Google väljer även i samma veva att lansera ett databesparingsläge, men det är än så länge förbehållet ett fåtal regioner, bland annat Indien, Indonesien och Brasilien. Fler länder ska dock få tillgång till databesparingsläget under de kommande månaderna, även om Google i nuläget inte avslöjat vilka ytterligare länder som det hela blir aktuellt för. 

Källa