https://www.mobil.se/nyheter/google-sl-pper-android-experiments
559713
Nyheter
20 appar

Google släpper Android Experiments

Grove skapar slumpmässiga landskap varje gång du startar upp appen.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Screenshot_2015-08-13-14-20-19.png?itok=ZPjFPIGq', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Screenshot_2015-08-13-14-20-19.png?itok=K2W5CZhF', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Screenshot_2015-08-13-14-20-19.png', w: 2000, h: 1125, title: 'Grove skapar slumpmässiga landskap varje gång du startar upp appen. ' },]
En samling experimentella appar ska driva ännu fler experiment, hoppas Google.

Det verkar som om Google inte tyckte det räckte med att släppa källkod som förvandlar alldagliga foton till abstrakta konstverk. Nu släpper man en drös med appar som en del av projektet Android Experiments.

Google säger att projektet är till för att visa vad som är möjligt på Android genom experimentella appar. Det är inte begränsat till telefoner heller, det finns även appar som visar väldigt annorlunda Urtavlor för Android Wear. Totalt har Google släppt 20 olika appar på projektets hemsida.

Två av experimenten visar upp slumpmässigt skapade landskap och ett väldigt annorlunda koncept för selfie-bilder som ni kan se i bildspelet ovan. En annan app involverar små svarta kreatur på skärmen som flyr när de ser ditt ansikte. Samtliga appar har skapats med hjälp av ett gäng olika utvecklingsplattformar som Android SDK, Android Wear, och Unity. Google skriver att apparna undersöker hur vi tänker kring enheterna som vi bär med oss varje dag. 

De första tjugo apparna är tänkta att inspirera andra att skapa liknande experiment. De som vill kan skapa sina egna experiment och skicka in till projektets hemsida. Det är krav på apparna som skickas in till projektet är att stödja Android 4.4 Kitkat och senare versioner av Android. Apparna kan också skapas för specifika enheter.

Med tanke på den hårdvara som finns i dagens telefoner och den tuffa app-marknaden är det inte alltid som man tänjer på hård- och mjukvarans gränser. Från det perspektivet är det intressant att se sådana här projekt där man ser vad som händer när utvecklarna försöker dra sina idéer till sin spets.

Källa

Ämnen

Bilder