Värmer upp inför lanseringsevenemanget

Google släpper uppdaterade appar för Wear OS

Redan innan Googles lanseringsevenemang har de släppt uppdaterade appar för bland annat Wear OS.

Publicerad Uppdaterad

Google håller på att ladda upp för sitt evenemang där de bland annat kommer att presentera mobilerna Pixel 7 och Pixel 7 Pro, men också sin första smartklocka Pixel Watch. Nu har de redan före evenemanget släppt tre stycken uppdateringar för appar på Wear OS, vilket kan vara ett sätt att förbereda inför lanseringen av smartklockan.

En större förändring har gjorts med telefon-appen som nu har blivit mer frigjord från operativsystemet och dessutom lagts in i Play Butik för Wear OS. Det innebär bland annat att det blir lättare att släppa uppdateringar till appen eftersom det inte längre behöver göras som en del av operativsystemet.  Man har även uppdaterat gränssnittet med större text och större ikoner för att underlätta användandet.

För en tid redan meddelades det att från och med nästa år kommer det att krävas ett Google-konto för att använda Fitbit. Redan nu har man dock valt att släppa en uppdatering till Fitbits android-app, vilken förändrar stora delar av gränssnittet. Bland annat finns det nu tre stycken huvudflikar, medan exempelvis Premium har plockats bort.

Man har även släppt en väder-app för enheter som använder Wear OS 3 som initialt enbart visar vädret där användaren befinner sig, men som även kan tillåtas att visa bland annat UV-index, prognoser och nederbörd.