Bokliknande design

Google tar patent på böjbar smartphone med fyra skärmar

Bild från Let's Go Digital

En skärm för varje öppen app? Ja, det skulle kunna bli verklighet om Google gör allvar av det smartphonekoncept man nu tagit patent på.

Publicerad Uppdaterad

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som har uppmärksammat ett nytt Googlepatent på en smartphone som är designad som en bok och har fyra böjbara skärmar. Exakt vad tanken är med lösningen framgår inte, men man kan förstås tänka sig att det blir väldigt smidigt att använda flera olika appar och växla mellan dem genom att bläddra mellan ”sidorna”. På utsidan har man försett telefonen med vanliga smartphoneskärmar, medan innerskärmarna är av böjbar typ och således sträcker sig över vikningsmekanismen. 

Ansökte redan förra året

Enligt patentdokumenten så ska det bara vara 0,005 millimeter mellan sidorna, vilket innebär att de behöver vara väldigt tunna. Därmed kan man dra slutsatsen att batteriet, processorer och andra mer utrymmekrävande komponenter skulle behöva sitta någonstans i vikningsmekanismen, som är den tjockaste delen av telefonen. Google medgav i samband med sin utvecklarkonferens I/O tidigare i år att man har tagit fram en rad prototyper på telefoner med böjbara skärmar, och det här skulle förstås kunna vara en av dem. Om den blir verklighet är dock högst osäkert, men det är en intressant idé. 

Källa