1
1
https://www.mobil.se/nyheter/googles-nya-operativsystem-tar-nasta-steg-oppnar-for-alla
569641
Nyheter
falskt
Nu kan fler hjälpa till

Googles nya operativsystem tar nästa steg – öppnar för alla

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/googlefuchsia.jpg?itok=AH9t0Si_', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/googlefuchsia.jpg?itok=-g3LUlUQ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/googlefuchsia.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu ska allmänheten kunna hjälpa till med Googles kommande Fuchsia OS.

De senaste fyra åren har Google arbetat med ett nytt operativsystem som har gått under namnet Fuchsia OS. Företaget har hållit väldigt hemliga om detta system trots att det handlar om Open Source och syfte eller användningsområden för systemet har inte alltid varit tydligt. Operativsystemet ska enligt Google primärt fokusera på säkerhet, prestanda och att vara enkelt att uppdatera.

Nu har man börjat öppna upp utvecklingen av operativsystemet för att allmänheten ska kunna hjälpa till med den, närmare bestämt verktygen för bugghantering och mailutskick där utvecklare lättare ska kunna ta del av den pågående utvecklingen och uppdateringar. Om utvecklare inte har tillgång till Fuchsia-kompatibla enheter går det att bidra till utvecklingen med en emulator.

Även om man öppnar upp för en bredare utveckling kommer dock Google fortsätta att hålla strama tyglar, och hugade utvecklare måste bland annat anmäla sig och godkännas för att medverka.

Enligt Google är Fuchsia fortfarande inte i ett skede där det bör användas för produktutveckling eller något annat än att utveckla själva operativsystemet. Idag kan man installera Fuchsia på exempelvis datorerna Acer Switch 12, Intel NUC och Google Pixelbook. 

Källa

Ämnen