Annons

Kan bli ett stort steg framåt

Googles Pixel 7a kan erbjuda betydande uppgraderingar

Google omväxlande inställning till sina Pixel a-modeller kan komma att fortsätta, men den här gången i form av rejäla uppgraderingar.

Publicerad Uppdaterad

När det första versionen av Googles Pixel a-modeller släpptes i form av Pixel 3a så var det med avsikt att vara en budgetversion av vanliga Pixel 3 med lägre specifikationer och billigare material. När Pixel 4a släpptes hade den samma Snapdragon 765G-processor som Pixel 5, och Pixel 5a uppgraderades med bland annat bättre material och vattentålighet. Pixel 6A blev i flera avseenden ett steg tillbaka till budgetmodell genom att bland annat behålla en äldre kamerasensor.

Enligt en rad läckor kan dock en Pixel 7a komma att erbjuda en rad uppgraderingar som tar den ett steg bort från et billigare prissegmentet. Google har inte officiellt tillkännagett en Pixel 7a, men då modellen finns med i officiellt lanserad programkod från får den nästan anses vara officiell. Denna Pixel 7a kopplas av många till en kommande mobil som visserligen enbart går under projektnamnet Lynx, vilken det har kommit fram en hel del detaljer om. Bland annat har läckaren Digital Chat Station kommit med information om att kinesiska Foxconn arbetar med en Pixel-modell som kommer att använda samma Tensor G2-chip som Pixel 7-serien samt ha ett keramiskt bakstycke, till skillnad från plast, glas och metall som Google brukar använda.

En annan detalj som har kommit fram är att modellen ska använda en P9222-krets vilket skulle ge stöd för trådlös laddning. Det ska dock enbart handla om en effekt på 5W vilket i så fall skulle lämpa sig för att exempel ladda trådlösa lurar och liknande tillbehör, och inte för att ladda själva mobilen.

En av de riktigt stora skillnaderna ska dock bli kamerorna, med en primär kamera av samma modell som debuterade i Pixel 6 i form av en Samsung GN1 (1/1.3-inch med 50MP sensor) tillsammans med en Sony IMX787 (1/1.3-inch 64MP sensor) för telefoto och en Sony IMX712 med okänd storlek men med 13MP-sensor för ultravidvinkel. Den sistnämnda ska även vara den som används av frontkameran.

Det är de läckta specifikationerna för mobilen med projektnamnet Lynx, plus att det är inofficiellt bekräftat att det kommer en Google Pixel 7a. Att det handlar om samma enhet är dock inte bekräftat, även om det är troligt.

Källa