https://www.mobil.se/nyheter/googles-playbutik-borjar-foresla-radering-av-oanvanda-appar
567007
Nyheter
Ett smidigt sätt att skapa lagringsutrymme

Googles Playbutik börjar föreslå radering av oanvända appar

Det är lätt hänt att man samlar på sig en massa appar som man sedan inte använder, men Google tycks nu ha börjat hjälpa till med städningen.

Även om vi smartphoneanvändare generellt sett har börjat ladda ned allt färre nya appar till våra telefoner, så upplever många fortfarande problem med att lagringsutrymmet tar slut till följd av att man samlar på sig alldeles för många appar. Faktum är ju att vi oftast bara använder en bråkdel av alla appar vi har installerade och att de andra bara tar en massa onödigt lagringsutrymme i anspråk. Och Google verkar nu vilja hjälpa till, för enligt flera användare så ska det nu ha dykt upp en ny funktion i Playbutiken som skickar notifieringar till Androidanvändare med förslag på appar som inte använts på länge och som därmed lika gärna skulle kunna avinstalleras. 

Det är i nuläget oklart hur många som fått tillgång till funktionen. Vi har dock inte sett till den så här långt, och möjligen är den på väg att rullas ut steg för steg. Det är även oklart exakt hur länge en app måste ha legat oanvänd på telefonen för att notifieringen ska triggas. IOS-användare har haft liknande funktionalitet sedan långt tillbaka, och kan dessutom välja att få oanvända appar avinstallerade temporärt med automatik. Playbutikens variant tycks dock inte erbjuda den möjligheten, men däremot kan man få upp en lista med information om hur man använt de olika apparna på sin telefon. Där kan man också markera vilka man eventuellt vill avlägsna och därefter avinstalleras dem allihop. 

Ämnen