Del i familjeabonnemang

GPS-spåra: Telenor ger hunden mobilabonnemang

Telenor låter dig nu ge hunden ett eget mobilabonnemang med nummer och allt. Tanken är att det ska användas för att spåra hundens position via en gps-sändare, men du kan även ringa hunden och ge den röstkommandon.

Publicerad Uppdaterad

Telenors nya abonnemang för hundar och andra djur blir en del av bolagets familjeabonnemang. Abonnemanget för hunden kostar 99 kronor i månaden och i den avgiften ingår en gps-tracker kallad Minifinder Atto. Den är vattentät och tillräckligt liten för att passa allt från större djur som hästar och kor till hundar och katter. Med hjälp av Minifinder Atto kan man via en app i telefonen se var djuret befinner sig, sätta larm om djuret tar sig utanför ett visst geografiskt område eller sätta ett hastighetslarm om djuret förflyttar sig snabbt, alltså om den till exempel åker bil. Dessutom kan man alltså ringa till enheten för att när det gäller en hund ge enkla kommandon eller själv höra vilka ljud som hörs där hunden är, kanske mest användbart om det gäller en jakthund.

Vattentålig och liten

Minifinder Atto är vattentät och har en storlek på 6 x 3 centimeter, vilket gör att den kan fästas på djurets halsband. Vikten är 38 gram och batteritiden ska räcka 20 dagar i standby-läge och aktiv i 3-4 dagar. När batterinivån understiger 20 procent kan du välja att få en varning om det till din telefon.

GPS-spårsändaren Minifinder Atto säljs även separat av tillverkaren, med och utan abonnemang inkluderat. Utan abonnemang kostar enheten 1800 kronor och då kan man sätta i ett kontantkort som rapporterar position via sms.

Källa