Samarbetar med Martian

Guess börjar med smarta klockor

Den amerikanska klädtillverkaren Guess vill utrusta sina klockor med smarta funktioner och tar Martian till hjälp för det hela.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska Guess är väl mest känt som klädtillverkare och för alla slags accessoarer som hör där till. Klockor har tillhört den typen av accessoarer i trettio år för företaget och lagom till nästa år vill de ta en lite ny spinn på segmentet.

Tillsammans med Martian, som gjort sig kända för att snickra ihop uppkopplade klockor som fortfarande ser ut som normala armbandsur, kommer Guess att börja släppa smarta klockor under 2015.

Riktigt vilka funktioner som kommer att finnas med eller hur klockorna kommer att se ut återstår att se, då det hittills enbart är samarbetet som utannonserats. Däremot är det intressant att en lite mer traditionell tillverkare väljer att ge sig in i de uppkopplade klockornas värld och det får oss mest att börja fundera på vilken eller vilka av de andra klocktillverkarna som står näst på tur.

Baserat på hur klockorna från Guess ser ut och hur Martians varianter är designade känns det i alla fall inte helt och hållet felmatchat.