https://www.mobil.se/nyheter/h-gtalardockor-f-r-android-fr-n-philips
483467
Nyheter
Ljud via bluetooth

Högtalardockor för Android från Philips

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/641609.jpg?itok=UevqSNP-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/641609.jpg?itok=XTSxxjdX', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/641609.jpg', w: 1000, h: 555, title: ' ' },]
Philips har lanserat tre högtalardockor i olika storlekar för Android-mobiler.

De tre högtalardockorna i varierande format ska fungera med i stort sett alla Android-mobiler på marknaden, enligt tillverkaren.

När telefonen ansluts till dockan placeras den på en kontakt för micro-usb, vilket gör att batteriet laddas. Kravet på micro-usb gör att några av de första Android-modellerna inte kan anslutas. Ljudet överförs till dockan via usb, så placeringen av telefonernas 3,5 mm-uttag saknar betydelse.

AS 851 är den största och mest påkostade av modellerna. För cirka 2200 kronor ska man få en docka där tillverkaren anger effekten till 30 W RMS, där RMS innebär att det är fråga om en sorts genomsnittlig effekt.

Mellanmodellen AS351 ska man kunna ta med sig när man går hemifrån. Effekten är 10 W RMS och priset kommer att ligga på cirka 1200 kronor.

Den minsta modellen är AS111. Har mindre avancerade ljudegenskaper än de övriga men är försedd med en klocka. Den kommer att kosta cirka 900 kronor.

Samtliga tre modeller ska börja säljas under november.