Sensordoja

Här är Lenovos smarta sko

En joggingsko fullpackad med sensorer är Lenovos nya giv.

Publicerad Uppdaterad

Uppkopplade skor är inget direkt nytt. Nike har länge gjort skor med speciella håligheter för uppkopplade stegräknare i Nike+-serien, Xiaomi har lanserat sin motsvarighet, Under Armour har ett par och mer eller mindre alla andra skotillverkare har i olika skeden gjort något liknande.

Men Lenovo gör inte skor till vardags, utan teknik. Därför är det lite kul när de, tillsammans med Vibram (tyvärr inte med deras laddningssulor) bestämmer sig för att släppa ett par löpardojor. 

Här handlar det om sensorer i sulan som kopplas till en liten kommunikationsenhet med batteri uppe vid snörningen. Med hjälp av sensorerna ska du såklart kunna räkna steg, men även hålla koll på hur du går och springer, få information om din hållning och liknande. För att vara lite jobbiga har de även byggt in ljuseffekter i sulan, som ska reagera på antingen steg eller den musik du spelar (inte helt . Via mjukvaran i mobilen ska du även kunna tävla mot dina vänner, både i antal steg och i andra former av stegrelaterade spel.

Till skillnad från allt Nike, Xiaomi och Under Armour fått ur sig handlar det här däremot bara om ett koncept (om än ett högst färdigbyggt sådant) från Lenovos sida och vi har i dagsläget ingen information om hur en releaseplan skulle kunna se ut.