MWC 2017

Här är LG G6

Ergonomi och stor display står i fokus när LG lanserar G6.

Publicerad Uppdaterad

18:9 är kanske inte en sifferkombination du är van vid att höra. Men finner du LG G6 intressant spelar det en viktig roll då det är skärmförhållandet. Det formatet i en 5,7 tum stor display med upplösningen 2880x1440 pixel är vad du får i telefonen. Det udda formatet ska vara till för en mer biolik upplevelse, samt för ergonomins skull. Formatet ska nämligen ge maximal skärmstorlek samtidigt som den blir bekvämare att hålla i. Skärmen ska även ha stöd för HDR.

Telefonen i sig är vattentät och byggd i aluminium. Som väntat finns inte ett spår av moduler som i LG G5. 

På baksidan återfinns dubbla kameror på 13 megapixel vardera, en vanlig och en med 125 graders vidvinkel. Utöver olika synfält ska det även ge möjlighet till optisk zoom ibland annat 4K-filmning.

På insidan hittar vi Google Assistant med från start, som tidigare bara funnits med i Googles egna Pixel-telefoner. Det är en uppgradering av det Google Now som finns i de flesta telefoner. Vidare på insidan hittar vi Qualcomms Snapdragon 821-chip tillsammans med fyra gigabyte arbetsminne och 32 eller 64 gigabyte lagring beroende på modell. Batteriet landar på 3300 milliamperetimmar.

I dagsläget har vi inte uppgifter om lansering eller svenskt pris, men vi återkommer med det så snart vi kan. Under eftermiddagen kommer våra första intryck av telefonen direkt från Barcelona.