MWC 2017

Här är Moto G5 & G5 Plus

Uppdaterad: Lenovo har visat upp sina två nya budgettelefoner, som lovar mycket för liten prislapp.

Publicerad Uppdaterad

Moto G4 Plus var en riktigt bra telefon när vi testade den förra året. Nu har Lenovo släppt sin pressrelease med några grundläggande uppgifter om nästa generations budgetlurar.

Billig Lyx För en prislapp motsvarande ungefär 2000 kronor får du en Moto G5 med två gigabyte arbetsminne och 16 i lagring (här i Sverige begåvas vi dock med en modell med tre gigabyte arbetsminne, schysst!). Här är det just priset som står i fokus, tillsammans med ett 2800 milliamperetimmar kraftigt batteri som ska räcka länge enligt dem själva. Till det får du ett åttakärnigt chip av signerat Qualcomm Snapdragon 430 på 1,4 gigahertz, en kamera på 13 megapixel med fasdetekterande autofokus och en snabbladdare som utlovar sex timmars användning på en kvarts laddning. Skärmen landar på fem tum med full HD-upplösning.
Större lyx Likadan i utseende, men med lite skojigare specifikationer är G5 Plus, som landar på motsvarande 2300 och 2800 kronor (beroende på om du vill ha två eller tre gigabyte arbetsminne, bägge kör 32 gigabyte lagring). Här åker batteriet upp på 3000 milliamperetimmar och samma Turbopower-laddning som finns i den mindre modellen. Kameran ligger på de lite mindre 12 megapixel här, men med en bländare på 1,7 och dubbel autofokus. Även här är processorn från Qualcomm i form av Snapdragon 625, med två gigahertz fördelat över åtta kärnor. Här är skärmen lite större, 5,2 tum, med full HD-upplösning.

Bägge telefonerna kommer att levereras med Android 7.0 och Google Assistant inbyggt och båda lurarna har fingeravtrycksläsare.

Exakt vilken eller vilka av de tre telefonvarianterna som vi kommer få se i Sverige och när är lite oklart, men för USA är det början av mars som gäller för släpp.