https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-motorolas-nya-moto-g8-i-butik-inom-kort
568364
Nyheter
2000 kr när den släpps till försäljning

Här är Motorolas nya Moto G8 – i butik inom kort

● BILDSPEL
Gör flera G8-modeller sällskap.

Att begränsa sig ligger uppenbarligen inte för Motorola. Istället för att bara släppa en mellanklassmobil så får vi idag Motorola Moto G8, ett tillskott till Moto G8-familjen som redan innan idag bestod av Moto G8 Power och Moto G8 Plus.  

Det är synd att klaga, för Motorola är en av de tillverkare som brukar lyckas väldigt bra med telefoner i den här prisklassen kring 2000 kronor. När andra tillverkares konkurrerande telefoner kan kännas sega så lyckas Motorola kombinera snabba reaktioner med ett avskalat, enkelt Google-gränssnitt med bara smakfulla finjusteringar.

Om Moto G8 ansluter sig till denna tradition får vi se när vi får möjlighet att testa. En nyhet i sammanhanget är i alla fall att Moto G8 får ett särskilt spelläge vi inte tidigare sett i Motorolas telefoner. Det tycks snarlikt motsvarigheter vi sett hos andra tillverkare och gör att du slipper bli störd av samtal eller appnotiser under den tid du spelar. 

I övrigt handlar det om en telefon med Snapdragon 665, systemchippet som sitter även i systermodellen G8 Power. Motorola Moto G8 har ett batteri på 4000 mAh istället för det mera kraftfulla på 5000 mAh som man förbehållit Moto G8 Power. Skärmen i denna G8 är vidare lika stor, 6,4 tum stor och du får 4 GB arbetsminne samt 64 GB intern lagring att kompletteras med minneskort om du vill utöka det ytterligare.  

Kamerorna i telefonen är tre till antalet plus selfiekamera och de tre telefonerna ger dig vidvinkel och makro. Löftena om snabb autofokus även i sämre ljusförhållanden får vi utvärdera när vi testar telefonen.

Priset för Motorola Moto G8 ska hamna på 2000 kronor i Sverige, men något datum för när den dyker upp här finns ännu inte, utan det offentliggörs först närmare den dagen.