Lanserades i all tystnad

Här är Samsungs nya budgettelefon Galaxy A01

Samsung har inte gjort något större väsen av nya Galaxy A01, en mobil av budgetkaraktär som ännu inte begåvats med något officiellt pris.

Publicerad Uppdaterad

Samsung brukar normalt sett åtminstone slå lite grann på trumman när man lanserar en ny mobiltelefon. När det gäller pinfärska Galaxy A01 så har man inte gjort minsta väsen. Det handlar om en telefon med en 5,7-tums Infinity-V-display (det vill säga med en droppformad sensorpanel i mitten av överkanten av skärmen). Det är en relativt enkel LCD-historia vi snackar om, med 720+-upplösning. På kamerasidan är det också tämligen enkla specifikationer som gäller. På bakstycket sitter en kamera med dubbla linser, en huvudlins på 13 megapixlar samt en djupsensor på 2 megapixlar. Selfiekameran har en upplösning på 5 megapixlar. 

Samsung har inte avslöjat vad det är för chipp som sitter i A01, men det är åtminstone en åttakärnig processor. Den har dessutom prestandamässig draghjälp av inte mindre än 6 GB arbetsminne, vilket får anses vara ganska väl tilltaget för att höra hemma i budgetsegmentet. Det interna lagringsutrymmet ligger på 128 GB och det kan utökas till 512 GB om man ploppar in ett SD-kort. Vidare så är telefonen rustad med en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång och ett batteri med en kapacitet på 3 000 mAh. Samsung har inte avslöjat när och var telefonen kommer att släppas, eller vilket pris den kommer att få.

Källa