Dubbelt upp från Sonos

Här är Sonos nya Era-högtalare

Två nya högtalare för olika prisklasser är på gång från tillverkaren.

Publicerad Uppdaterad

I slutet av mars kommer Sonos att släppa sina två nya högtalare - Era 100 och Era 300. Detta enligt läckt information som har publicerats av publikationen The Verge.

Det kommer att finnas en rad likheter mellan de två högtalarna, bland annat stöd för Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 samt AirPlay 2. Det ska även släppas en adapter för USB-C-ljud och en kombinationsadapter för att även kunna ansluta högtalaren via Ethernet. 

Era 100 kommer att erbjuda stereoljud och jämfört med den själsliga föregångaren Sonos One får den en extra diskant samt en större basenhet. 

Era 300 kommer däremot att få stöd för rumsligt ljud med hjälp av sex högtalarelement riktade framåt, vänster, höger och uppåt. Den ska även kunna användas som surroundhögtalare med stöd för Dolby Atmos.

Man kommer dessutom att erbjuda TruePlay även för Android, men det kommer att vara högtalaren som sköter kalibreringen med hjälp av inbyggda mikrofoner. TruePlay på iPhone kommer dock fortfarande att kunna erbjuda en mer avancerad kalibrering. 

Både Era 100 och Era 300 kommer att finnas i en vit och en svart variant. Några svenska priser finns inte ännu, men enligt läcka förväntas Era 100 ligga på 250 dollar, medan Era 300 förväntas ligga på 450 dollar.

Källa