Vecka 15

Här är veckans viktigaste nyheter

Två nya massiva mobiler från Samsung, 4G till Iphone 5 och Google Glass förklarat - det har varit en minst sagt händelserik vecka i mobilvärlden. Här hittar du en sammanställning av de bästa - och mest lästa - nyheterna på mobil.se under vecka 15.

Publicerad Uppdaterad

Jätten var inget skämt

Mobil.se har tidigare skrivit om Sphero, en boll du kan spela med och styra från din Iphone eller Androidlur. Nu har Sphero lanserad en ny boll - som har en diameter på 91 centimer och väger runt 70 kilo.

Läs mer om Sphero

Här är Samsungs två nya bjässar

På onsdagen lanserade Samsung två nya mobiltelefoner i XL-klassen: Samsung Galaxy Mega 5.8 och Samsung Galaxy Mega 6.3. 

Läs mer om Galaxy Mega 6.3 och 5.8

Så fungerar tekniken bakom Google Glass

Nyfiken på hur Google Glass egentligen funkar? Konstnären Martin Missfeldt har skapat en grafik som visar tekniken bakom en av årets mest hajpade innovationer. 

Läs mer om Google Glass

4G nu i Ipad och Iphone 5 hos Tele2

Tele2 har öppnat sitt 4G-nät för Iphone 5. I Stockholm, Göteborg och Malmö kan man nu använda Iphone 5, samt senaste Ipad och Ipad Mini för att surfa via 4G. Tele2 är först ut av de svenska operatörerna.

Läs mer om 4G till Iphone 5

Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat. Foto: Tele2.

Nu svarar Tele2 på konkurrenternas kritik

"4G-täckningen är extremt begränsad", "Går vi ut med att vi har 4G till Iphone 5 ska man kunna använda telefonerna överallt" - konkurrenterna dömde snabbt ut Tele2:s satsning på 4G till Iphone 5. Nu svarar Tele2 på kritiken. 

- Ja, det är begränsad 4G-täckning, men varför ska vi inte ge det till kunderna om vi har den möjligheten?, säger Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat. 

Läs mer om Tele2:s svar

Kuben mäter hemmet

Cubesensors ska öka produktiviteten och livskvaliteten i ditt hem med hjälp av mobilen. 

Läs mer om Cubesensors

Så ska din Lumia 920 förbättras

En ny firmwareuppdatering ger en mängd förbättringar till Nokia Lumia 920, samt billigare Nokia Lumia 820 och Nokia Lumia 620.

Läs mer om nya firmwareuppdatering