https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-xiaomis-smartklocka-med-en-minst-sagt-bekant-design
567785
Nyheter
Mer eller mindre en direkt klon av Apple Watch

Här är Xiaomis smartklocka – med en minst sagt bekant design

Xiaomi har kritiserats tidigare för att man hämtat lite väl mycket inspiration i sin design från Apple. Och den debatten lär knappast avta efter att man nu publicerat bilder på sin nya smartklocka.

Xiaomi meddelade nyligen att man kommer att bjuda in till ett lanseringsevent den 5 november, det vill säga på tisdag nästa vecka. Då kommer vi att få se mer av den nya smartphonemodellen CC9 Pro (som sannolikt lär kallas för Mi Note 10 i vår del av världen). Men vi kommer även att få se en annan produkt, närmare bestämt en smartklocka. Xiaomis vd Lei Jun har avslöjat den saken på det kinesiska sociala nätverket Weibo, där man också har publicerat en bild på klockan.

Och designen känns onekligen – om vi får uttrycka oss milt – bekant. Klockan, som förväntas få namnet Mi Watch kort och gott, ser nämligen väldigt mycket ut som en Apple Watch. Formen på urtavlan är densamma och på högersidan hittar man en digital krona och en avlång knapp enligt exakt samma upplägg som det Apple erbjuder med Apple Watch Series 5. Xiaomis klocka har däremot fått lite mer räta linjer längs med kanterna, där Apple Watch är böjd. Klockan förväntas köra Googles Wear OS, men i övrigt är just ingenting känt om specifikationerna i nuläget.