Motorola Moto E mot Samsung Galaxy S5

Här får Galaxy S5 spö av Motorolas budgetmobil

Prestandaluren Samsung Galaxy S5 och budgetluren Motorola Moto E i hastighetskamp. Resultatet överraskar.

Trots att Motorola Moto E har mycket sämre specifikationer än Samsung Galaxy S5, så spöar den Samsungs topptelefon i en hastighetstest.

Publicerad Uppdaterad

Massvis med poäng i benchmarktester och påkostad hårdvara med fräsiga specifikationer behöver inte betyda att en telefon upplevs som särskilt snabb för slutanvändaren. I en rätt så annorlunda hastighetstest har Samsungs flaggskepp och prestandalur Galaxy S5 ställts mot den betydligt enklare Motorola Moto E, och resultatet kan nog upplevas som förvånande.

I videoklippet nedan är det nämligen tydligt att Galaxy S5 är betydligt segare i menyer och med att dra igång olika funktioner så som kamera och annat jämfört med budgetluren Motorola Moto E. Förklaringen ligger förmodligen i att Samsung envisas med att utrusta Android-systemet med sitt Touchwiz-skal. Skalet med dess widgetar slukar uppenbarligen en hel del systemresurser och gör att telefonen blir betydligt långsammare vid vardaglig användning än vad Motorola Moto E-telefonen, med dess nedskalade Android-gränssnitt, bevisligen blir.

Telefonerna spelar annars i helt olika ligor både vad gäller pris och specifikationer. Medan den av Motorola nyligen uppvisade Moto E ska gå att få tag på för runt en tusenlapp så kostar en Samsung Galaxy S5 någonstans mellan 5 500 - 6 000 kronor. Motorola Moto E är utrustad med en dubbelkärning 1,2 GHz Snapdragon-processor och 1 GB RAM, medan det sitter fyra processorkärnor på 2,5 GHz samt 2 GB arbetsminne i Samsung Galaxy S5.

Källa