Årliga hårdvarulanseringen – i år extra intressant

Här ser du Googles lansering ikväll - nya Pixel-mobiler kan komma till Sverige

Google Pixel 3 XL Foto: Engadget

Google har sitt årliga hårdvaruevent ikväll och du kan följa lanseringen live klockan 17.00 svensk tid.

Publicerad Uppdaterad

Mobil rapporterar givetvis under kvällen om de nyheter som släpps och eftersom Google idag på morgonen bekräftat att de smarta högtalarna Google Home och Google Home Mini med Google Assistent kommer till Sverige så har vi stora förhoppningar om att även de förväntade telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL denna gång kommer att släppas officiellt i Sverige. Tidigare har ju Pixel-telefonerna inte lanserats på den svenska marknaden och man har därför varit hänvisad till importerade enheter från andra länder.

Google Pixel 3 XL Foto: Engadget

Telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL

Vi kan vara ganska säkra på att Google lanserar Pixel 3 och Pixel 3 XL ikväll, ja faktum är att Pixel 3 XL redan figurerat i tester och finns till och med att köpa i Hong Kong redan innen den är officiellt lanserad. Även Engadget har tagit en första titt på enheten och specifikationerna berättar att telefonen har en oled-skärm på 6,3 tum med en sensorpanel som bryter in i toppen av skärmen. Upplösningen ska vara på 1440 x 2960 pixel och systemchippet som driver telefonen är givetvis Qualcomms Snapdragon 845. Som de flesta andra flaggskepp idag alltså. Vidare är telefonen, möjligen något överraskande, utrustad med endast en kamera på baksidan medan telefonen ska ha två kameror på framsidan. Hemknapp saknas i fysisk form och därför navigerar man med svepgester istället.

Inte bara telefoner – surfplatta och smart skärm

Övriga rykten talar om att Google ikväll lanserar uppdaterade varianter av sina hörlurar Pixel Buds, en surfplatta som drivs av Chrome OS och har et för surfplattan anpassat gränssnitt samt även Home Hub som ska vara en smart högtalare med skärm. Utöver detta kan vi även få se nya, uppdaterade Chromecast och kanske något mer. 

Kvällens lansering sker både i New York och i Paris och det senare skvalrar givetvis om en bredare lansering än tidigare år. Troligen får alltså vi i Sverige för första gången officiell distribution av Pixel-mobiler.

Googles lansering inleds klockan 17.00 svensk tid och du kan följa den i Youtube-filmen nedan.

Källa