Headset med dubbelnatur

Stereo-headset för musik eller ett litet, trådlöst headset för tal. Med Voyager 855 får man båda delarna, men valfriheten har ett pris.

Publicerad Uppdaterad

Trådlösa stereo-headset brukar vara ganska klumpiga saker, men inte det här. Ett vanligt bluetooth-headset för ena öret, en liten öronsnäcka för det andra, och ett tunt snöre emellan, det är allt. Riktigt smidigt och trevligt!

Den extra stereoluren kan kopplas loss, och kvar får man då ett vanligt headset. Litet synd att stereoluren måste kopplas in i den löstagbara bygeln, för dem som hellre vill vara helt utan bygel. Mikrofonen sitter på en framskjutbar plastdel, vilket känns litet ömtåligt men ger bra talkvalitet för den i andra änden. Även den man talar med hörs bra.

Att hörlurarna är av in-eartyp är trevligt, då de dessutom stänger ute en del av omgivningens oljud. Det brukar dessutom borga för bättre tryck i basen. För den här typen av headset är naturligtvis helt beroende av ljudkvaliteten vid musiklyssning, och det är här man snubblar och faller. Basen är nästan obefintlig och diskant och trumljud låter burkiga och vassa. Att lyssna på musik med dessa lurar blir bara obehagligt, och dessutom är maxvolymen för klen för bullriga miljöer. Synd på en utmärkt idé.

Typ: Bluetooth-stereoheadset

Vikt: 15 gram

Batteritid: 7 tim tal, 6 tim musik, 160 tim standby

Pris: 900 kronor

Samtalskvalitet 7

Material&kvalitet 6

Komfort 7

Musikkvalitet 2

Användarupplevelse 7

Totalbetyg 58%