LG-event i New York på onsdag

Heta rykten om Optimus G2

Nya värstingmodellen LG Optimus G2 lanseras i New York på i morgon onsdag. Mobil.se har satt ihop en lista med vad vi kan förvänta oss under kvällen.

Publicerad Uppdaterad

På onsdag är det då dags för LG att presentera nästa fas i sin Optimus G-serie. Originalluren Optimus G  visades upp under hösten 2012, och ryktesfloran inför lanseringen av uppföljaren Optimus G2 kan sammanfattas på följande vis: Extra allt med lite därtill. 

Enligt förhandsinformationen ska LG:s nya topplur bland annat kunnat stoltsera med en 5,2-tums full hd-skärm (1080p), en Snapdragon 800-systemchip med fyra Krait-processorkärnor på 2,3GHz, grafikprocessorn Adreno 320 - plus hela 3 gigabyte arbetsminne. 

Dubbla högtalare och trådlös laddning

Det talas även om att det nya flaggskeppet har en 13-megapixelskamera, dubbla högtalare, LTE-Advanced och stöd för trådlös laddning. 

Ett läckt videoklipp  visar även att telefonen inte ska ha en konventionell design med volymkknapparna på sidan av luren. Istället uppges dessa finnas på baksidan av enheten, placerade under och över  själva kameran.

I fråga om Android-version gör rykten gällande Optimus G2 ska lanseras med Android 4.2.2 som operativsystem.

Nytt smart skal

Redan i förra veckan passade LG på att visa upp ett nytt skal till Optimus G2  trots att telefonen ännu inte har lanserats officiellt. Det som är intressant med det nya skalet är att det visar upp en helt ny funktion hos Optimus G2, nämligen något som man kallar för "QuickWindow".

Det nya skalet är försedd med ett slags fönster eller en öppning på framsidan. Genom att svepa med fingret på den del av skärmen som syns genom fönstret kan du aktivera QuickWindow UX och sedan ta del av information utan att behöva lyfta på framsidan av skalet. 

Bland annat kommer man att kunna komma åt en klocka, alarm, musikspelare, samt se inkomna sms och väderinformation.

Livesändning från New York

LG:s presskonferens börjar klockan 17:00 på onsdag. Mobil.se kommer att befinna sig på plats i New York för att rapportera om vad LG har att visa upp under kvällen. Event kommer också att gå att följa i realtid via LG:s Youtube-kanal.