https://www.mobil.se/nyheter/hmd-global-medger-forvirrande-namngivning-av-nokia-telefonerna
567124
Nyheter
Jobbar på ett nytt namnsystem

HMD Global medger: Förvirrande namngivning av Nokia-telefonerna

Finska HMD Global jobbar på att ta fram en mer tydlig namnstrategi för sina Nokia-smartphones. Detta då man insett att den nuvarande namngivningen är förvirrande för konsumenterna.

En sak kan man fastslå med en gång: HMD Global har så här långt släppt ganska många Nokia-telefoner per år, något som självfallet medför att man förr eller senare stöter på problem när det handlar om att försöka få konsumenterna att förstå skillnaden på dem. Att man dessutom valt en minst sagt förvirrande strategi kring hur man namngivit telefonerna har förstås inte direkt hjälpt, och det är också därför man nu vidtar åtgärder för att det hela ska bli tydligare. Att det till exempel är ganska stora skillnader på Nokia 3 och Nokia 3.1 eller Nokia 8 och 8.1 är ju inget man ens kan ana av namnet.

Det är i samband med en intervju med sajten Gadgets 360 som Nokias globala portföljchef Prancar Shroff medger att dagens namnsättning inte håller måttet. ”Vi är skyldiga våra kunder – och alla andra – att säkerställa att produktportföljen är tydlig. Om vi inte har varit tydliga, vilket jag kan hålla med om att vi inte varit, så måste vi jobba på saken” säger Shroff. Exakt hur man tänkt förändra namnsättningsfilosofin återstår däremot att se. 

Ämnen