Släktskapet med P20 är mycket tydligt

Honor 10 har nu offentliggjorts i Kina

Huawei har nu presenterat sin nya enhet Honor 10 i Kina och en sak är tydlig: Den har en hel del gemensamt med flaggskeppet P20, både vad gäller design och innehåll.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis globala lanseringar av nya Honor-telefoner blir alltid lite av ett antiklimax, detta då enheterna alltid offentliggörs i Kina först. Allt är med andra ord redan känt när det är dags för resten av världen att ta del av ”nyheten”. Och nu har man alltså visat upp nya Honor 10. Telefonen får en LCD-skärm på 5,84 tum med 2 280 x 1 080 pixlars upplösning och bildförhållandet 18,7:9. Under skalet sitter toppchippet Kirin 970, 6 GB arbetsminne och ett lagringsutrymme på antingen 64 eller 128 GB. Batteriet har en kapacitet på 3 400 mAh. På bakstycket finner man en dubbelkameralösning med sensorer på 16 respektive 24 megapixlar (den senare monokrom) och mjukvarubaserad bildstabilisering. Bländartalet är f/1,8 för båda kamerorna. Selfiekameran har en upplösning på 24 megapixlar och huserar i en så kallad sensorpanel av samma snitt som P20 har. 

Hörlursjacket hänger kvar

Allt är dock inte identiskt med Huawei P20. Till alla anhängare av klassisk hörlursutgång kan vi glädjande nog meddela att 3,5-millimetersjacket är intakt. Och för den som är i behov av dubbla SIM-kort så går det också alldeles utmärkt. Detta dock, precis som på P20, på bekostnad av att man inte kan klämma in något minneskort i telefonen, så det vill till att internlagringen rymmer allt man vill ha på sin Honor 10-enhet. Vad gäller autentisering så har telefonen en klassisk lösning med fingeravtrycksläsare på den nedre delen av frontstycket. Kommunikationsmässigt hittar vi både NFC och Bluetooth 4.2 liksom stöd för Gigabit Wi-Fi. Telefonen får ett kinesiskt pris på motsvarande drygt 4 000 kronor. Hur det ser ut med eventuella lanseringsplaner för Sverige är i nuläget oklart, liksom vad telefonen i så fall skulle komma att kosta här. Mobil har sökt Huawei i Sverige, men ännu inte fått några svar kring lanseringsplaner för Sverige. Med tanke på tidigare Honor-enheters framgångar vore det hur som helst konstigt om telefonen inte lanseras även här i Sverige under sommaren.

Källa