Billigare med prestanda

Honor 10 lanseras globalt den 15 maj

Honor 10 som visades upp förra veckan i Kina har nu fått ett internationellt lanseringsdatum.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har ibland en lite udda inställning till lanseringar, till exempel att man kan köra dem mer än en gång. Visst, innan en lansering av en ny mobiltelefon har ofta det mesta läckt ut i förtid, men en och annan överraskning får man ändå alltid när man sitter där på presentationen. Men om företaget redan haft en officiell presentation med alla fakta på bordet tidigare blir det bara konstigt att sitta sig igenom en show där man redan kan alla replikerna.

Honor har i alla fall bjudit in till ett event i London den 15 maj, där Honor 10 kommer att presenteras internationellt. Eftersom telefonen lanserades i Kina föra veckan vet vi redan att den påminner mycket om Huawei P20, fast med hörlursjacket kvar. Läs mer om telefonen här. Det vi inte vet, som vi lär få veta den 15 maj, är europeriska priser och säljstart.

Huawei i Sverige har inte lämnat några kommentarer till om man planerar att ta in Honor 10, och vi ska inte känna oss säkra på att de kommer att göra det. Den senaste Honor-mobilen som Huawei sålt i Sverige var föregångaren Honor 9 för snart ett år sedan. Oavsett det kommer säkert telefonen gå att få tag på med svenskt språkstöd via onlinebutiker i Europa som levererar till Sverige.

Källa