Snabbsäljande mobil

Honor 10 slutsåld på ett dygn i Europa

Honor har meddelat att man på mindre än ett dygn efter säljstart sålt slut på den europeiska tilldelningen av Honor 10.

Publicerad Uppdaterad

Ett dygn efter att Honor 10 börjat säljas i Europa meddelar man att telefonen är slutsåld, även om vi nog kan räkna med att det kommer fler leveranser. Honor anger inte hur många exemplar man sålt, men man nämner att 80 000 rabattkuponger på sociala medier som gav 300 kronors rabatt vid köp av telefonen utnyttjats, så det rör sig inte om ett obetydligt antal telefoner.

Honor 10 är i stora drag samma telefon som Huawei P20, men till en prislapp på ett par tusen mindre. Honor har dock visat tecken på att distansera sig från moderbolaget. Bland annat kallar man sig "Ett bolag inom Huawei-gruppen" i officiella utskick, och man har skaffat sig en separat PR-byrå från Huawei.

Om det är dessa förändringar eller andra skäl som gör det svårt att få besked om och när Honor 10 kommer till Sverige vet vi inte säkert, men att man underskattat efterfrågan i viktiga marknader som Spanien (där telefonen enligt Honor sålt slut på 6 timmar) talar för att det kan dröja innan man aviserar säljstart för telefonen här i Sverige.

Honor själva har alltså inte meddelat något svenskt pris eller datuym för säljstart, men hos återfärsäljaren Netonnet hittar vi Honor 10 till förbokning för 4690 kronor och med leveransdatum den 25 maj. Hos några andra återförsäljare har vi ännu inte hittat telefonen.

Källa