https://www.mobil.se/nyheter/honor-20-pro-kan-vara-stoppad-av-sanktionerna
567064
Nyheter
USA:s handelsförbud

Honor 20 Pro kan vara stoppad av sanktionerna

Enligt uppgifter är Honor 20 Pro inte Androidcertifierad och kommer inte att kunna lanseras förrän sanktionerna mot Huawei hävs.

USA har belagt amerikanska företag med handelsförbud med Huawei. Det inkluderar Google, men företaget har fått 90 dagar på sig att genomföra det förbudet för att först kunna fullfölja redan överenskomna åtaganden. Det innebär att befintliga produkter kommer att kunna köra Android, men inte kommande produkter. Det stora frågetecknet har varit Honor 20 och Honor 20 Pro från Huaweis dotterbolag som också ligger under sanktionerna. Dessa lanserades strax efter att sanktionerna trädde i kraft men har rimligen varit under produktion länge.

Nu uppger sajten 01net.com att Honor 20 hade hunnit få en Android-certifiering innan sanktionerna trädde i kraft, men inte Honor 20 Pro. Om det stämmer är det fritt fram för Google att lansera Honor 20, medan Honor 20 Pro inte får köra Googles Android eller appar och i praktiken är stoppad, åtminstone tills en uppgörelse nås.

Honor har varit diffusa med när säljstart för telefonerna är planerad. "Till sommaren" var det besked vi på Mobil fick av dem, andra sajter har fått början av juli som svar. När sajten Phonearena frågat Honor om ett officiellt besked om vad som händer med Honor 20 Pro svarade företaget att "vi kommer att uppdatera tillgängligheten för Honor 20 Pro när vi fått mer information".

Ämnen