Annons

Upphottad

Honor 8 får Pro-modell

Storsäljaren får en lite jazzigare utgåva.

Publicerad Uppdaterad

Vilka modeller av Huaweis och särskilt Honors telefoner som släpps i olika delar av världen är alltid lite av en källa till huvudvärk, särskilt när de byter namn mellan länderna.

Den 21:a februari sägs det att Honor ska visa upp den Kina-exklusiva modellen Honor V9. Nu kommer uppgifter som säger att den modellen kommer att dyka upp på Mobile World Congress, men då under namnet Honor 8 Pro.

Telefonen ska vara förbättrad på flera olika sätt. Bland annat är chippet på insidan av Kirin 960-utgåva, jämfört med originalets Kirin 950. Det innebär samma chip som sitter i Huawei Mate 9 Pro och som spås utgöra motorn även i Huawei P10 som ska presenteras samtidigt. Skärmen skräms upp till 5,7 tum och upplösningen 2560 x 1440 pixel och arbetsminnet landar på sex gigabyte. Kameran stannar dock på samma dubbla tolvmegapixlare som sist. Utseendet sägs vara som på bilderna, men utan China Mobile-logga såklart.

Såväl processor som skärm får den att på pappret verka väldigt lik Mate 9 Pro (som förvisso har 5,5 tumsskärm, men ändå), vilket får oss att tveka lite inför hur det kan tänkas bli med en svensk lansering. Samtidigt har just Honor 8 sålt rejält bra här i Sverige, så att Huawei skulle vilja rida på den vågen känns samtidigt inte helt osannolikt. Samtidigt fick vi ju nyligen en Honor 8 Lite, så en Pro-variant för att göra familjen komplett är kanske inte så dumt?