https://www.mobil.se/nyheter/honor-8-kan-bli-utan-android-oreo
564632
Nyheter
Ändrat besked

Honor 8 kan bli utan Android Oreo

Enligt uppgift från officiell Huaweikälla ska en tidigare utlovad uppdatering av Honor 8 till Android 8.0 Oreo inte bli av.

Det ska sägas att källan till uppgiften inte kommer från högre nivå, utan från Honors twitterkonto i Indien. Där uppges det att Honor 8 inte är kompatibel med Android 8.0 Oreo på grund av begränsningar i hård- och mjukvara, men att telefonen kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar.

I december uppgav Honors vd George Zao att Honor 8 och Honor 8 Pro skulle få uppdateringen till Android 8.0. Det har hänt förr att folk längre ner i organisationen helt enkelt gett felaktga svar, men det är också fullt möjligt att man sedan dess upptäckt hinder för att uppdatera mobilen, som har mindre än ett och ett halvt år på nacken. Ytterligare en möjlighet är att den indiska versionen har annan hårdvara som begränsar möjligheten till uppdatering. Inget försök att dementera påståendet har kommit.

Honor 8 såldes med en intensiv reklamkampanj i Sverige under hösten 2016, och den blev en storsäljare för Huawei. Användarna tycks också ha varit mycket nöjda med mobilen, men frågan är om ett tidigt slut på systemuppdateringar till telefonen påverkar användarnas bild av företaget.

Källa

Relaterade artiklar