Annons

TENAA-dokument avslöjar

Honor 9 Lite på gång

En Lite-version av Huaweis telefonmodell Honor 9 är på gång. Det framgår av dokument som lämnats in till den kinesiska telekommyndigheten TENAA för godkännande.

Publicerad Uppdaterad

Telekommyndigheten TENAA är på ett ungefär Kinas motsvarighet till amerikanska FCC eller svenska Post- och telestyrelsen. Alla mobiltelefoner som ska säljas i Kina måste således godkännas av myndigheten och dokumenten som lämnas in avslöjar därför ofta kommande enheter. Just det är också vad som skett nu, då Huaweis kommande Lite-version av Honor 9 dykt upp hos TENAA. 

Allt är inte avslöjat

Det som framgår av dokumenten är att telefonen får en 5,65-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och att det sitter ett batteri med en kapacitet på 2 900 mAh under skalet. Vidare har enheten Micro SD-kortplats, MicroUSB-port, samt 3,5-millimetersutgång för hörlurar. I övrigt får vi gå på rykten som cirkulerat om telfefonen, och de gör gällande att den kommer med en Kirin 659-processor, 3 eller 4 GB arbetsminne samt 32 eller 64 GB lagringskapacitet. Dubbelkameralösningen bjuder på sensorer med 13 respektive 2 megapixlars upplösning. Honor 9 Lite kommer sannolikt att presenteras vid ett event den 21 december. 

Källa