Nytt chip

Honor blir först med nytt chip från Qualcomm

Honor kommer att vara först ut med Qualcomms nya chipset Snapdragon 778G.

Efter att ha sluppit oket det innebar att vara en del av Huawei med de restriktioner de drabbades av har Honor nu rest sig och samarbetar med chiptillverkaren Qualcomm.

Publicerad Uppdaterad

Sedan Honor såldes av Huawei har de getts möjligheter att åtnjuta den fria marknad som Huawei stängdes ute från genom att de hamnade på USA lista med bolag som inte får handla med amerikanska företag. Det gjorde vidare att de inte fick använda sig av Googles tjänster eller komponenter från amerikanska företag. 

Det här innebär att Honor nu har ingått ett strategiskt partnerskap med chiptillverkaren Qualcomm. Den första nyheten från dem är att Honor kommer att vara den första tillverkaren som kommer med en telefon med Qualcomms Snapdragon 778G. Det nya systemchipet kommer att finnas i Honors nya 50-serie. 

Det ska också komma en ny Honor Magic-serie, telefoner som fokuserar på bildkvalitet. Enligt rykten ska dessa modeller komma med Qualcomms toppchip. Om det innebär det nuvarande Snapdragon 888 eller ett nytt chip som ännu inte lanserats återstår att se.

Källa