IFA 2018

Honor Magic 2 och Honor Play de senaste nyheterna från märket

Huaweis dotterbolag Honor har Europalanserat Honor Play samtidigt som man gav en förhandstitt på nästa toppmodell Magic 2.

Publicerad Uppdaterad

Honor föredrar numera att kalla sig "ett bolag i Huawei-koncernen" och konkurrerar aktivt med Huawei om marknadsandelar, trots att chipset och programvara är desamma som i de Huawei-märkta mobilerna. På IFA-mässan i Berlin höll de en lansering där de officiellt släpper spelmobilen Honor Play i Europa, samtidigt som de lyckades få den att kännas en smula passé genom att ge en förhandstitt på toppmodellen Magic 2.

Om vi börjar med Magic 2 ska den vara försedd med Huaweis nya chipset Kirin 980. Det är det första chipsetet tillverkat i en 7-nanometersprocess vilket gör att det mycket väl kan visa sig vara snabbare än både Samsungs och Qualcomms snabbaste chipset.

Den andra utmärkande egenskapen är att telefonen har en skrm som täcker nästan hela framsidan. Selfiekamera får man genom att skjuta upp en panel, en lösning vi tidigare sett från Oppo. Panelen ska dessutom aktivera telefonens artificiella intelligens, ett påstående som är ovanligt vagt även för att handla om AI i mobiler.

Dessutom ska Honor Magic 2 kunna snabbladdas med en effekt på upp till 40 watt, att jämföra med 18 watt för telefoner med Snapdragon-chipset. Detta ska åstadkommas dels med 15 skyddslager för att förhindra överhettning, dels genom övervakning av att samtliga delar är i gott skick.

Det känns lite tamt i jämförelse att prata om Honor Play vars fokus är spelprestanda, men med förra generationens betydligt långsammare Kirin 970. Visserligen har Huawei en egenutvecklad grafikaccelerationsteknik för mobilen, men den kommer till samtliga mobiler med Kirin 970, och kräver dessutom att spelutveckaren anpassat sitt spel till funktionen. Huawei har samarbetat med utvecklarna av PUBG Mobile för detta, och kommit upp i 39,46 bilder per sekund och 4,5 timmars speltid på en laddning.

Telefonen ser i vilket fall ut att bli rätt prisvärd, med ett pris på drygt 3500 kronor. För detta får man 6,3-tumsskärm med 1080 x 2340 pixlar, 4GB RAM, 64GB lagring, dubbla kameror på 16MP och 2MP), en främre 16MP-kamera, samt ett batteri på 3750mAh.

Honor säger sig inte ha bestämt om Honor Play kommer till Sverige ännu.